sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Sydäntä ja palloa..

Miten joku voikin olla niin helposti kyllästyvä, oikeasti oon tilannu ison kasan kankaita ikasyriltä ja nyt kun aikaa ei ole ollut ommella niin oon kyllästyny jo osaan kankaista. Siis oikeesti, tuntuu ettei oo ideoita niistä enään tehdä mitään kun kyllästyttää jo koko kuosit, plääh..Jotain kuitenkin oon tehnyt ja nuista tykkään :)
Kummassakin on uudet Ottobre lehdistä otetut kaavat ja kumpikaan ei oo kyllä täysin hyvä, taas jouduin toteamaan että kaikista paras tehdä itse kaavat niin saa kaikista parhaimpia omille lapsille. Nuissa kaksosten tunikoissa tuo kaula-aukko ei istu kovin hyvin vaan jää liikaa rypylleen ja isoimman tytön mekossa hihan aukko ( siis kainalossa ) on mielestäni liian suuri ja lerpattaa tyhmästi :(
Täytyy sanoa että Ikasyrillä on kyllä aivan mahtavaa palvelua! Tuossa kankaassa minkä ostin ( siis tuo oranssi retropallo ) niin oli kaksi virhettä kankaassa, niin aikoivat muitta mutkitta lähettää uuden kankaan tilalle!! Sain kuitenkin tuota jonkin verran hyödynnettyä vaikka nyt jäi tuota käyttämättäkin kun huomasin toisen virheistä vasta kun olin kankaan leikannut niin se meni sit kokonaan hukkaan ja toinen oli niin hankalassa kohdassa..

Tässä siis Reglan hihaiset singoallan tyyppiset paidat. Muuten tykkään nuista kyllä tosi paljon mut tuo kaula-aukko ei nyt oo päällä kovin nätti kun menee liikaa rypylle..

Sitten isoimmalle tytölle mekko ruskeasta sydän interlocista. Tämä on kyllä muuten nättiä kangasta mut aika käytetyn näköistä minusta kangas heti kättelyssä ( jo siis ennen ensimmäistä pesuakaan )
Nuo Röyhelö systeemit on uusio käytetty vanhasta tyynyliinasta.
( tytöllä kuvassa vähän sähköiset hiukset kun just otettu pipo pois päästä ;) )

Hirvittää kun puhutaan että puuvillan hinta nousee ja sitä myöten kankaiden hinnat voi jopa kaksinkertaistua :-o Niinku ne ei nytkin menis jo ainakin mulla aika lähellä maksimi rajalla :(
Saa nähdä raskiiko sitä sitten ostaa enää kankaita ollenkaan..
Eilen löysin ikealta kuitenkin tosi halvalla ihan kivoja kankaita kevät takkeihin isoimmalle pojalle ja tytölle ja siskon pojalle. Saa nähdä milloin kerkeän alkaa toteuttamaan niitä. Kaksosten kevät takit on onneksi valmistumassa. Niitä kun varmaan alkaa jonkun ajan päästä taas tarvimaan ja tunnetusti ainakin mulle kevät tulee aina liian yllättäin :)

4 kommenttia:

 1. Mulla on välit kans tuo inspiraatio ongelma joidenkin kankaiden kanssa. osa kankaista roikkuu täs miun ompeluhuoneessa sisustustikkailla. Niitä ku päivittäin tuos tsiikailee, niin jossainvälis joku idea juolahtaa mieleen :D
  (varsinki ku tietokone on täs vieres ja muiden blogeja selailee).
  Tota sydänkangasta mm. odottamas sitä oikeaa ahaa elämystä.
  Kivoilta noi vaatteet näyttää :)
  Mä kans totesin tänään, että aina pitäs ajatuksen kans kaavat katsoa, meni meinaan itselläki vähän metsään suoraan kaavalla ku ein (yleensä tulee aina jotain pieniä muutoksia tehtyä leikatessa).

  VastaaPoista
 2. Kivan näköisiä vaatteita kyllä :) minäki oon alkanu vähän jo kevät ja kesävaatetta ommella kun se tulee kyllä tosiaan vähän aina yllätyksenä :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista :) Sani: kyllä joo jotkin kankaat tarvii enemmän aikaa saadakseen kunnon inspiraation! mut onneksi nyt kun oon tsiikaillut ja miettinyt niin oon keksinyt monellekin kankaalle idean mitä teen. Et nyt vaan ompelu aikaa kiitos kun innostusta riittää.. :D

  VastaaPoista
 4. Minäkin kuulin tuosta puuvillan hinnannoususta, kun kävin eurokankaassa. Myyjä siitä kertoi, kun päivittelin tutun kankaan hinnannousua peräti 2 eurolla. Minusta se on paljon, jos kankaan alkuperänen hinta on ollut 6,90!! Mitähän sitten käy valmisvaatteille, jos hinta kaksinkertastuu, muuttuukohan ne taas entistä ohuemmiksi ja heikkolaatusemmiksi??? Pitää kai siirtyä villavaatteisiin, nehän on ekologisia muutenkin, kun pesuksi riittää pelkkä tuuletus ;)

  VastaaPoista