keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Liivimekkoset kaksosille..

Heipä hei pitkästä aikaa :)
Kesä tuli ja meni yhtä nopeaa kuin se aina tahtoo tehdä. Syksy tuli sitten taas ihan kertaheitolla, vaikka se ei olekaan mikään lempivuodenajoista niin ainakin toistaiseksi ihana kun on pimeetä ja suht lämmintä vielä. Niitä vesisade kelejä odotellessa :/
Mulla jotenkin monta kuukautta jo ompelut seisonut, monta vaatetta keskeneräisenä odottaa inspiraatiota tuolla pöydällä. Varsinkin sisävaatteet. Nyt kun syksy ja talvi tulee niin hirveästi innostusta kyllä tehdä lämpimämpää ulkovaatetta. Isoimmalle tytölle onkin talvihienostelu takki jo hyvällä alulla. Muille aion vain vuorittää lämpimämmin syksy takit ( nuorimmaisen ja kaksosten ne virkatut takit että saadaan niille ihanuuksille lisää käyttöikää kun keväällä luultavasti ei enää mahdu )

Sain vihdoin ja viimein saumurinkin. Kaverini mulle sellaisen antoi kun ei itse tarvinnut, kuulema turhaan vaan kaapissa pölyttyy kun ei käytä. Huomenna haen huollosta sen ja jotenkin epäilen että sitten menee kyllä aika kauan että en malta olla päivääkään ompelematta, niin pitkäaikainen haave se saumuri on mulle ollut :D oon ihan fiiliksissä siitä :D

Sitten oon minä jotain valmistakin saanut. Kaksosille tein liivimekkoset kummitytön ristiäisiin. Kaava on jostain ottobre lehdestä mutta taas sai todeta että niitä kaavoja joutuu pienentämään ja paljon.

Kangas on Hilcon puuvillaa Hannan kankaasta. Laatuun en kyllä ole tyytyväinen ollenkaan :( miten minusta tuntuu että liian usein tulee tällaisia huonolaatuisia. Kuvassakin näkyy nuo valkoiset viivat, ne tuli siihen jo eka pesussa eikä lähe enään pois, ja muutenkin kangas on nyt jo ( oisko kolmesti pesty yhteensä ) tosi haalistunut ja huononnäköinen, niinku mekot ois jo aikansa eläneet. Ois kiva kun kankaat oikeasti pysyis lukemattomista pesuista huolimatta kauan uudenveroisina, varsinkin trikoot menee tosi äkkiä huonoiksi. Kovinkaan montaa sellaista kangasta ei valitettavasti nykypäivänä ole ainakaan mun ostamia ollut ( vaikka hinnat senkun vaan nousee :/ ) ainoat trikoot mitä on oikeasti todella paljon pesty ja uudenveroisia edelleen niin ikasyrin punahilkka ja sitten sellainen valko pohjainen pöllö kangas.

 Tässä siis nämä liivimekot. Muuten olen tyytyväinen kyllä noihin mutta nuo hiuslaskokset ois voinut olla ruskealla langalla. Toiseen kerkesin jo tehdä valkealla kun vasta älysin että ruskea ois ollut parempi. Tuli muutenkin noiden kanssa sen verran kiire että kerkesi ristiäisiin valmiiksi niin en sit kerinnyt alkaa purkamaan.
Yläosan vuori on myös Hilcon puuvillaa, tuo taas on hyvälaatuisemman oloista eikä ole mennyt vielä miksikään
( kuvassa on rypyssä nuo mekot )

 Laitetaampas nyt muistakin vähän kesäkuvaa kun isommat halus että kuvaan niitäkin kun kaksosista otin sovitus kuvat :D
Ja tässä meijän vauva. Meijän ilopilleri ja pikku apina.
Oikeasti hurjaa että meidänkin vauva on jo noin iso, 1v 2kk jo ( vaikka oikeasti pieni pallero vielä <3 )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti