torstai 21. kesäkuuta 2012

Aurinkoista kesää ja hauskaa juhannusta!
Oiskohan aika herättää blogi taas henkiin piiiitkän tauon jälkeen. Rakasta harrastusta ompelua en ole lopettanut, tosin se on ollut hieman hitaammalla vauhdilla kuin ennen. On ollut töitä, muuttoa ja kaikennäköistä muuta kiirettä elämässä niin se on väliin jäänyt vähän vähemmälle. Ompeluksia on kuitenkin syntynyt joka kuukausi useampia kappaleita.
Tässä nyt kuvailin muutamaa parin viime kuukauden aikaista tuotosta.

Tässä kaksosille keväällä tehdyt kevät/kesä takit. Päällinen retroverhosta ja vuorena aurinkoisen keltainen vahva puuvilla kangas. Samalla kaavalla nämä mitä ennenkin olen tehnyt. ( Molemmat on kyllä samankokoisia mutta ylimmässä kuvassa takki näyttää leveämmältä kun laitoin tuon hiippahupun näkyville niin roikuttaa tuota takkia ) Nämä on n. 104cm.

Sitten uusin innostukseni taas, virkkaus :) Olen kauan halunnut meille tällaista mattoa ja ihastellut mitä ihanempia mattoja blogeissa. Nämä on kuitenkin ostettuna sen verran kalliita että päätin kokeilla itse. Tilasin ison kasan luonnonvalkoista trikookudetta ja aloin kokeileen. Ja voi että, hurahdin aivan täysin. Tätä on niin helppo ja kiva tehdä, eikä lopputuloskaan ole ollenkaan paha ( alkuun nimittäin epäilin kyllä paljon osaanko tehdä tälläistä ) Mutta tästä tuli mielestäni niin onnitunut ensimmäiseksi matoksi että ei todellakaan jää viimeiseksi. Uusi on työn alla jo tytöjen makkariin :)

Tässä kuvassa murto-osa tänä kesäksi syntyneitä lippalätsiä. Pari kymmentä lätsää on ainakin enemmän tullut tehtyä mutta ne on lähtenyt jo postin tai muun kautta uusille omistajille :) Tässä omien vain lasten yhdet lätsät. Ja nuorimman yksi keväällä tehdyistä pipoista. 

Nuorimmalle vähän avaruus meininkiä t-paidan merkeissä ja pipo vanhemmalle pojalle :) jersey trikoota nämä molemmat.

6 kommenttia:

 1. Hei onpa kiva kun oot päivittäny!!!:)
  Ihania ompeluksia..JA tuo matto myös tosi ihana..KIvat nuo tikkaat sulla !:) Olis niin huippu nähdä teidän porukkaa lapsiakin...:)<3

  VastaaPoista
 2. Onpa ihania ompeluksia, mulla alkoi nyt kertakaikkiaan ompeluinnostus kasvamaan, se on ollutkin parisen kuukautta tauolla raskauspahoinvoinnin takia.. Joo, siis tuo mattojen virkkaus on todella koukuttavaa :)

  VastaaPoista
 3. Ihania, jälleen!

  pssst. Ei sulla ois toista retrotakkia meille myyä? Se minkä teiltä Taaviaiselle viimeks hommasin oli NIIIIN paras ja NIIIN ihana!
  Kokokaipuu ois siinä 92-98-100cm kokoluokassa :P

  ettei vahingossa sulla ois nurkissa yhtä ylimäärästä? Eihän?

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista :)
  Suvi: Mullakin ollut hiljaisempana kuin ennen mutta jostain se kunnon ompelu innostus aina iskee ja sitten tuntuu että vois hurruutella vaikka koko ajan :)

  Vinkeän äiti: Minkä takin oot meiltä hommannut? niitä on niin monta lähtenyt maailmalle enkä osaa kyllä sua yhdistää mihinkään :) Mutta ihana kuulla että omista käsistä syntynyt vaate on ollut jollekin mieluinen :) ( oon tuon koko luokan takkia alkamassa tekemään nuorimmalle pojalle yhdestä kankaasta ja siitä kyllä saattaisi riittää toiseenkin takkiin.. )

  VastaaPoista
 5. Heisunkaa!!!
  Tässä olis kuva minkä pikaseen löysin http://vinkea.blogspot.fi/2011/04/han-taas-tanssii-tahtiin-valssin-lehmus.html

  Palstan kautta silloin ostin!

  Mää oisin enemmän kuin supertyytyväinen jos on tulossa takkia jonka me voitais lunastaa :)

  VastaaPoista
 6. Kiva tosiaan, kun päivitit! :D Ihania olet ommellut! :)

  VastaaPoista