torstai 10. marraskuuta 2011

Sydämiä ja muuta sekalaista

Aika paljon on tullut ommeltua ja viime viikolla tuli IHANA kasa kankaita ikasyriltäkin ja ideoita ja keskeneräisiä töitä ois lukemattomia kymmeniä.. 

Jotain valmistakin tullut mutta postaaminen jäänyt taas. Aika monet ihan perus yksiväriset housut ja leggarit on tullut tehtyä akuuttiin housupulaan. Niitä en nyt alkanut huonolla kameralla kuvailemaan, vilahtaa varmaan niitäkin kunhan sovituskuvia otan.

Tässä ensimmäiset vaatteet ikasyriltä tulleista kankaita. Ihanaakin ihanempaa ja pehmoista velouria. Vihreä on luonnossa tummempi. Näistä piti tulla tunikat mutta pituutta onkin jokaisessa sen verran paljon että menee alkuun mekkoina. Näiden kanssa on tulossa valkoiset leggarit ainakin kaksosille. Laitan sovituskuvaa sitten kun teen ne loppuun. Näissä on käytetty ottobren kaavaa mitä vähän muokkailin, ehkä jotain muuta yksityiskohtaa näihin ois pitänyt tehdä kun on päällä ehkä hieman yöpukumaiset varsinkin kun kaikissa on kasvunvaraa jonkin verran. 
Siskon pikkuneidille ja meidän rakkaalle kummitytölle housut. Tähän meni loput blossom velourit mistä aiemmin oon tehynyt ne pipot. Näissä koko n. 68-74cm. Varmaan vielä pikkusen liian suuret pienelle.

Kaveri "tilasi" pojalleen ruskean hiippamallisen pipon. Tällainen siitä tuli. Tässä on ihan vaan kaksinkertaisesti ruskeaa fleeceä kun ei muuta ruskeaa kangasta sattunut silloin olemaan. Meidän tyttö mallina mistä näkee hieman millainen pipo on päässä.


Sitten ensimmäisiä kypärämyssy kokeiluja. Näihin otin vain suurinpiirtein mallia meillä olleesta metsolan kypärämyssystä. Siitä sit piirtelin kaavat. Nuo mitkä on kaksosilla päässä on tuollaiset pika versiot ( niinku huomaa en jaksanut edes vaihtaa lankoja oikeanvärisiksi saumurista ) 
 Tämän kankaan materiaalista en oo nyt ihan varma kun on ostettu joskus vuosia sitten. Pieni muistikuva saattais olla että on merinovilla neulosta, metsolasta joskus aikoinaan ostettu. Jos joku osaa sanoa tarkemmin kuosin perusteella niin kuulisin mielellään mitä tuo on :) 
Tuossa pojan päässä olevassa kypärämyssyssä materiaali on talvi froteeta Kangas-Mallasta. Ihanan pehmoista ja lämmintä mutta ei kuitenkaan mielestäni liian paksua alus kypärämyssyyn. Laatu vaan ei ollut mitään kovin hyvää, pojalle tein tuosta kankaasta housut ja ne meni yhden päivän käytön jälkeen kauhean näköiseksi :(  Reklamoin asiasta ja aikoivat hyvittää kankaan. Lähetinkin housut heille tänään että saavat katsoa millaiseksi ne meni.

4 kommenttia:

 1. Kivoja vaatteita teet! Ihastelin erityisesti noita alempana näkyviä takkeja, hienot! Olen täällä aiemminkin vieraillut joskus, mutta nyt taidan napata osoitteen mukaani ja lisätä omalle blogilistalle niin huomaan tulla jatkossakin kurkkimaan. :)

  Mulle on myös tulossa tuota sydänvelouria, ja kun siitä nimenomaan tunikaa ajattelin tehdä niin kiva nähdä nuo sinun tekemät nyt etukäteen. Täytyypä mietiskellä, mitä "jujua" voisin siihen tunikaan sitten keksiä, ettei näytä yöpuvulta. Ainakin jotkut kontrastiväriset kantit/resorit oli mulla ajatuksissa.

  VastaaPoista
 2. Kivoja ompeluksia! Luulisin minäkin tuon kuosin perusteella, että tuo olis merinovillaneulosta, josta oot tehnyt nuo kypärähatut. :) Mulle tuli tuota sydänvelouria punaisena, voi että se on ihanaa! :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon kommenteistanne Pilvi ja Suvi!:)
  Tuo sydänvelouri on tosissaan ihanaa ja lapset tykkää kun on niin pehmoista. Moneen kertaan tullut jo kommenttia " äiti tämä on niiiin pehmoinen ja lämpöinen" <3

  VastaaPoista
 4. Että on ihania - oi odotan vihreää sydänvelouriani ja tunikaa pukkaa :O) tulee aina hymy huulille kun katsoo tuota aloituskuvaa.

  VastaaPoista