keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Paita ja kevät pipoja

Tässä pojan norsu paita joustofroteesta, hieman ehkä tuli liian pitkät hihat mutta menee nuo resorin ansiosta. Minusta tuo uusi norsu frotee ei ole yhtä kivan laatuista kuin se edellinen samankuosinen, siitä tykkäsin paljon enemmän..
Sitten hurautin kaikille tytöille kimperityyliset pipot välikausihaalareiden kanssa pidettäväksi.
Pojalla oli yövaatteet päällä kun kokeilin tuota paitaa niin siksi asuun kuulumattomat housut :D samoin tytöllä on myös yökkärit ja kaksosilla likaiset aluvaatteet, mut nehän näissä kuvissa ei nyt pääasia ollutkaan  :D :D


perjantai 26. maaliskuuta 2010

kevät takki taas..

Tässäpäs kuvaa pojan kevät takista, kamera teki taas temput niin kuvat on nyt mitä on :(
Tästä kankaasta tehdyt jutut on jotenki vielä paremman näköisiä päällä, poikaa en saanu taas suostuteltua kuvaan mutta aion kyllä vielä koittaa kun muutenki sovitellaan tuota vielä :D oisko teistä hyvä tähän takkiin esim. kirkkaan turkoosi pipo vaikka tuo kankaan turkoosi onkin tuollainen hailakka? vai millainen?

Nyt on varmaan postaukset hieman tauolla kun seuraavan viikon verran niin palon muuta ohjelmaa tiedossa kun mies lomalla että ei kerkeä paljon ompelemaan..:)

keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

keväthaalari..

Tässä siskon pojalle tänään valmistunut haalari. 74-80cm kaavalla tehty, saa nähdä kuinka on reilu siskon pojalle kun meidänki tytöille on tosi sopiva..(kuvassa näkyvät läiskät on kuolaa kun kokeilin omalle tytölle tätä :D ) Tämä haalari oliki sitten niin epäonnen ompelus kun vain voi olla, tuntui ettei mikään onnistu ja sai purkaa ja ommella, purkaa ja ommella, enkä ole lopputulokseen silti aivan täysin tyytyväinen :/ no katsotaan mitä sisko on mieltä kun näkee ja kokeilee pojalleen.
Tästä samaisesta kankaasta on omallekin pojalle tulossa takki, melkein valmiina. Tänään vasta saapui paketti missä on kanttinauhaa ja resoreita lisää keskeneräisiin töihin niin pääsee taas ompelee..jotenki ei ole jaksanut aloittaa mitään uutta kun niin monta ollut kesken eräisenä, ja on kyllä ollut niin ihania ilmojakin että ollaan ulkoiltu niin ei paljon ole sisällä jaksanu edes olla..

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Auringon keltaista ja uutta piparikukkaa..

Tässä muutama viime päivien hurruutus, tuosta pojan keltaisesta paidasta voi kyllä suoraan sanoa että hurruutus, eka kertaa kokeilin tuollaista kaulusta ja suoraan sanoen ei kyllä tullut kovin hieno, ihan omasta päästä tuon muokkasin ja laitoin niin sen on kyllä näköinenki, tuon kauluksen alla on siis resori niin siksi vähän vääntyy tuolleen hassusti :D ( päällä kyllä kaulus asettuu vähän paremmin kuitenki mitä kuvassa, en vain saanut poikaa taaskaan suostumaan kuvaan.. ) voi olla et otan sen vielä pois ja teen ihan normi kaula-aukon. Kangas on ihanaa pirteää keltaista velouria, koko 98cm.
Tytölle housut samasta velourista ja sit paita uudesta ihanasta ruskeasta piparikukka kankaasta :) ( mitenhän tuo kangas näyttääkin nuin pliisulta tuossa kuvassa, sen näköinen kuin ois ihan loppuunkulutettu vaikka ei oikeasti ole, meidän huono huono kamera tekee nuista kankaista ihan erinnäköisiä mitä ne luonnossa on :( ) resorit ei ihan natsaa tuohon keltaiseen väriin mut ei nyt sattunut olemaan muuta sävyä keltaista niin saa passata nuin..
Nuo meidän lapset on niin vaikeita kuvattavia että ei saa kyllä kunnon kuvia päällä. Isoin tyttö aina jäykistyy kameran edessä, eikä siltä salassa saa kuvattua ja poika taas ei suostu kuvattavaksi ollenkaan ja pienimmät taas on niin vikkeliä että meidän hidas kamera ei pysy mukana :D

















perjantai 12. maaliskuuta 2010

Norsu tunikat..

Tässäpäs nämä norsu tunikat pikku tytöille, salama vääristää tuota väriä toka kuvassa ( näköjään kuolakin kerennyt toisen tytön paitaan :D ), eka kuvassa enemmän oikeanlaiset värit..Tuo on kyllä mielestäni tosi suloista tuo kangas, hieman erityylistä mitä meidän vaatteet yleensä mutta silti ihanaa :)
laatuun en kylläkään ole yhtään tyytyväinen :( toisella tytöllä kun oli tunika ollut n. tunnin päällä niin siihen on tullut kahteen kohtaan ruskean värin kohdalla valkoinen piste mistä on selvästi lähtenyt väri pois, ihan pieniä kohtia kyllä mutta ei minusta kankaan pitäisi näin käyttäytyä varsinkaan kun hyvä että kerinnyt käyttöön niin heti vikaa, kauhulla odotan onko nuissa eka pesun jälkeen väriä ollenkaan :/

Myös pari oranssia kimperityylistä pipoa hurautin eilen illalla mutta niistä ei nyt ole kuvaa kun ne on tuolla tyttöjen huoneessa ja tytöt päikyillä..

torstai 11. maaliskuuta 2010

Kevät takki :)

Tässäpäs viimein kuvaa tuosta tytön kevät takista ja piposta. Varmaan teen vielä pirteämmänkin version jos löydän kivaa kangasta..Huomenna bloggausta pikkutyttöjen uusista tunikoista päällä, todella SULOISESTA kankaasta, toinen vielä viimeistelemättä niin bloggaan ne vasta huomenna käytössä <3















tiistai 9. maaliskuuta 2010

Tällaiset liivimekot pienemmille tytöille tein tänään loppuun, isompikin tyttö sanoi kun näki nämä että minäkin haluan tuollaisen niin voi olla että teen sillekin tässä joku päivä kun kangasta on vielä ( myös takki olis tarkoitus tehdä siitä ) Oli tarkoitus kantata tuo helmakin, mutta ei sitten riittänyt kanttinauha niin menköön näin. Värit on vähän kirkkaammat luonnossa.
Isoimman tytön ensimmäinen takkikin on vetoketjua vaille valmiina, mutta enhän minä muistanut ottaa sitä mukaan kun olemme vanhempieni luona pari yötä kyläilemässä. Se siis valmistuu vasta kun kotiudumme..

sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Kevät lakkeja vähän..

Tässä pari kevät lakkia, toinen menee siskon pojalle, on sopiva n. 43-45cm päähän, toinen on ihan vain jämä kankaista tehty huvikseen, sopiva n. 44-46cm päähän ( se on myytävänä, voi kysellä s.postilla jos kiinnostaa! )
Hurautin valmiiksi vain muutaman kevät lakin tässä viikonloppuna kun perjantaina ei vielä saapunutkaan paketti missä on tarvittavaa ( esim. kanttinauhaa ) tällä hekellä keskeneräisiin muihin ompeluksiin. Huomenna paketti saapuu ja sitten valmistuu muutama ompelus mitkä on pientä silausta vaille valmiina. Tytön takkiin tulevan yhden lakin tein myös mutta siitä kuvaa sit valmiin takin kanssa ;)
Toisaalta hyvä kun ei paketti tullut vielä perjantaina kun sieltä on tulossa niin ihanuus kankaita että en olis malttanut varmaan olla ompelematta, eilenki oli niin ihana sää että meni koko päivä lasten kanssa ulkoillessa ja pulkkamäessä :D

Huom!
Jos jollakin pyörii ylimääräisenä retroa/retrotyylistä kangasta joka sopis/riittäis pojalle sopivaan takkiin niin tarjoa ihmeessä! olen kehittänyt kauhean ongelman pojan kevät takista kun sille ei ole vielä yhtään uutta ns. parempaa takkia, enkä löydä mieleistä kangasta en sitten millään :( Värimaailma ruskea/valkoinen/vihreän eri sävyt/keltainen/oranssi ( turkoosi, mutta ei hallitsevana värinä ) yms. kirkkaat sävyt mieluiten, jokin hallittu mutta selkeä kuvio mielellään!

keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Tällaiset pika tunikat syntyi eilen pienimmille tytöille. Isoimman tytön takki kun on nyt siinä vaiheessa että täytyy odotella kanttinauhaa niin sitä ei voi loppuun tehdä vielä niin ajattelin tuhota kaapissa kauan olleita kankaita ( tästäkään kankaasta en enää edes tykkää mutta kyllä nämä koti tunikoina menee :) ) Tuli hieman liian reilut mun makuun, otin ottobre lehdestä jonku tunikan kaavan ja on kyllä liian leveät :( no täytyy seuraaviin vähän muokkailla..

Sain sentään kummatkin samaan kuvaanki :D

Tässä vielä toinen kuva tunikoista, näkee ehkä paremmin mallin :) ( hämärässä kuvattu niin värit ovat luonnossa hieman kirkkaammat )